Madelon Blok (1981)

Toen ik als 22 jarige vers van de pers voor het eerst in het voortgezet onderwijs ging werken, merkte ik al snel waar lesgeven voor mij echt over gaat. Ik begon met het uitleggen van de persoonsvorm, maar inmiddels hou ik mij veel liever bezig met persoonsvorming.

In mijn werk als jongerencoach in de afgelopen jaren heb ik ervaren hoe belangrijk verbinding is als het gaat om jongerenzorg. Er is eerst verbinding met jezelf, dan met elkaar en dan pak je beide de verantwoordelijkheid om die verbinding te houden. Dat geldt voor alle betrokken partijen. Daarom betrek ik ook altijd het gezin erbij én geef ik ook trainingen aan ouders en docenten.

Ik werk vanuit kwetsbaarheid en moed en dat maakt dat ik ook altijd iets van mezelf laat zien tijdens mijn werk. Daar geloof ik heel erg in. Als jij iets van jou laat zien, dan laat ik iets van mij zien. Laten we samen ongemakkelijk zijn en groeien in onze ontwikkeling.

Ik volgde verscheidene opleidingen op het gebied van coaching en nog steeds leer ik elke dag bij. Maar het meest leer ik door in gesprek te zijn met de jongeren, ze te observeren en vragen te stellen. Daarom heb ik inmiddels ook een team van jongeren om mij heen die mij scherp en jong van geest houden.