Madelon Blok (1981)

Toen Madelon als 22 jarige vers van de pers voor het eerst in het voortgezet onderwijs ging werken, merkte ze al snel waar lesgeven voor haar echt over gaat. Ze begon met het uitleggen van de persoonsvorm, maar inmiddels houdt ze zich veel liever bezig met persoonsvorming.

In haar werk als jongeren- en gezinscoach in de afgelopen jaren heeft ze ervaren hoe belangrijk verbinding is als het gaat om jongerenzorg. Er is eerst verbinding met jezelf, dan met elkaar en dan pak je beide de verantwoordelijkheid om die verbinding te houden. Dat geldt voor alle betrokken partijen. Daarom betrekt Madelon ook altijd het gezin erbij én geeft ze ook coaching en trainingen aan ouders over “Moedig Ouderschap”.

Madelon staat bekend met haar manier van werken vanuit kwetsbaarheid en moed. Dat maakt dat ze ook altijd iets van zichzelf laat zien tijdens haar werk. Daar gelooft ze in. Haar eigen verhalen van vallen en opstaan en moed tonen, inspireren haar cliënten om verantwoordelijkheid te pakken.

Madelon volgde verscheidene opleidingen op het gebied van coaching en nog steeds leert elke dag bij. Maar het meest leert ze door in gesprek te zijn met de jongeren en ouders.

Op dit moment werkt Madelon aan een boek over Moedig Ouderschap. Verwachting is dat deze in 2021 zal verschijnen.