Inspiratietheater

Madelon Blok, ambassadeur van jongeren, neemt je mee op reis naar de wondere wereld van jongeren en de puberteit. Vanuit verschillende perspectieven vertelt ze verhalen vanuit haar ervaringen in het onderwijs en haar werk in haar eigen praktijk. Verschillende scénes uit het leven van een puber komen voorbij, waarin ze haar visie geeft over waarom ‘moedig zijn’ zo belangrijk is in deze tijd. Of je nu de puber, de ouder, de docent, de buurvrouw bent, deze middag zal bakken vol inzichten en inspiratie geven.

Ook krijgen verschillende jongeren deze middag een podium die vanuit hun eigen ontwikkeling willen inspireren en motiveren om het beste uit jezelf te halen. Ze zijn bereid om die moed en kwetsbaarheid te laten zien voor het publiek. Omdat ze ervaren hebben dat het werkt en geloven in wat ze te vertellen hebben.

Dit alles in de vorm van theater, met een interactief programma, verhalen, muziek, video’s en heel veel humor.

‘De wachtlijsten van de jongerenzorg groeien nog steeds en dat terwijl ik geloof dat er nog zoveel preventief te doen is. Ik geloof in de zelfredzaamheid van jongeren, dat ze het zelf kunnen, maar zeker niet alleen. Dat ze te leren hebben hoe het leven werkt en dat ze dit vooral leren van de volwassenen om zich heen. Niet door te luisteren, maar door het kunstje af te kijken. Die volwassenen kunnen daarom niet anders dan hierin het goede voorbeeld te geven en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen geluk en uitdagingen in het leven. Dat vraagt moed, kwetsbaarheid en een gezonde dosis zelfspot. Nu komt dit allemaal samen in een theaterzaal met al die prachtige jongeren in mijn team die hieraan willen meewerken, dat is toch fantastisch!’

De eerste voorstelling was op 25 januari 2020 met de naam: ‘Handen uit het haar!’ en de reacties zijn overweldigend. Ik ben dan ook al druk bezig met het creëren van een vervolg en de nieuwe datum is al bekend, namelijk 13 maart 2021. Dat duurt nog even maar dat was ook onvermijdelijk door de Coronaperiode waarin we nu zitten. 13 maart is dan ook precies een jaar na het begin van de intelligente lockdown. Deze voorstelling zal gaan over de belevenis en ervaringen van jongeren van deze crisis. Wat het ze gebracht heeft en welke uitdagingen het gaf. Vanaf september ga ik samen met het team hiermee aan de slag en kunnen nieuwe jongeren zich hiervoor aanmelden.

 

 

Sponsors gezocht!

Deze jaarlijkse theaterinspiratie kan niet tot stand komen door de warme en motiverende bijdrage van sponsors. Afgelopen jaar werden we gesteund door twee grote fans die met alle liefde een financiële bijdrage wilden doen. Ook voor de komende voorstelling zijn we op zoek naar sponsors die ons werk en missie een warm hart toedragen.

Ben jij geïnteresseerd om dit project óf een jongerencoachtraject te sponsoren? Neem dan contact op met Madelon. Ze vertelt je er graag over. Je kunt haar bereiken op 06-42803334 of door te mailen naar info@madelonblok.nl.