SISU Theaterproject

Op 25 januari 2020 vond de allereerste editie van SISU Theaterproject plaats, met de naam: ‘Handen uit het haar!’ De reacties waren overweldigend. Een vervolg kon niet uitblijven. De coronacrisis maakt dit een uitdagende klus, maar een nieuwe datum is bekend. Op 13 maart 2021 zal de 2e editie te zien zijn in Schouwburg Odeon!

Het theaterproject van SISU is een terugkerend  theaterproject waarin verschillende jongeren tussen de 16 en 25 jaar samen een voorstelling maken omtrent een thema in de persoonlijke ontwikkeling van deze doelgroep. Ze doorlopen een coachtraject op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, talent en passie. Ook krijgen ze theatercoaching om dat wat ze geleerd hebben over zichzelf en de inzichten die ze hebben gekregen te delen met het publiek.

‘De wachtlijsten van de jongerenzorg groeien nog steeds en dat terwijl ik geloof dat er nog zoveel preventief te doen is. Ik geloof in de zelfredzaamheid van jongeren, dat ze het zelf kunnen, maar zeker niet alleen. Dat ze te leren hebben hoe het leven werkt en dat ze dit vooral leren van de volwassenen om zich heen. Niet door te luisteren, maar door het kunstje af te kijken. Die volwassenen kunnen daarom niet anders dan hierin het goede voorbeeld te geven en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen geluk en uitdagingen in het leven. Dat vraagt moed, kwetsbaarheid en een gezonde dosis zelfspot. Dit komt  allemaal samen in een theaterzaal met al die prachtige jongeren!”

 

SISU theaterproject

– draagt bij aan de verwerking van de gebeurtenissen in het leven van jongeren;

– stimuleert de culturele interesse van jongeren, met name hun interesse in het theater en de toegevoegde waarde van deze manier van zichzelf uiten en delen;

– leert 8 jongeren  d.v.m. een op maat gemaakt coachtraject verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen geluk en leven en op welke manier ze zichzelf kunnen communiceren met de wereld om hen heen;

– levert een bijdrage aan de jeugdzorg van gemeente Zwolle en omstreken door 8 jongeren gepaste begeleiding te geven in tijden van disbalans en stress en dit op een unieke wijze vorm te geven.

Voor wie?

Jongeren uit Zwolle en omgeving tussen de 16 en 25 jaar die tijdens de puberteit vastlopen in hun persoonlijke ontwikkeling of gewoonweg nieuwsgierig zijn naar zichzelf en hun ontwikkeling. Ze hebben de bereidheid om een reis van een paar maanden aan te gaan waarin ze met zichzelf aan de slag gaan en verantwoordelijkheid leren nemen over hun eigen geluk en leven. Hiernaast zijn ze bereid zich in de voorstelling te uiten en zichzelf te delen met het publiek en committeren zich aan het bijbehorende coachprogramma & repetities.

Op dit moment wordt Stichting Sisu opgericht en in september gaan we van start en komt de website in de lucht. Wil je op de hoogte blijven? Hou www.stichtingsisu.nl in de gaten.

 

Ben jij tussen de 16 en 24 jaar, woon je in Zwolle en omgeving en wil je meedoen aan MOED?

Ben jij ondernemer of werk je in een organisatie in Zwolle en omgeving en wil je SISU een financieel warm hart toedragen?

Neem dan contact met mij op via e-mail ( info@madelonblok@outlook.com) of bel mij op 06-42803334