MOED Theaterproject

Madelon Blok neemt je mee op reis naar de wondere wereld van jongeren en de puberteit. Vanuit verschillende perspectieven vertelt ze verhalen vanuit haar ervaringen in het onderwijs en haar werk in haar eigen praktijk. Verschillende scénes uit het leven van een puber komen voorbij, waarin ze haar visie geeft over waarom ‘moedig zijn’ zo belangrijk is in deze tijd. Of je nu de puber, de ouder, de docent, de buurvrouw bent, deze middag zal bakken vol inzichten en inspiratie geven.

Ook krijgen zes jongeren een podium die vanuit hun eigen ontwikkeling willen inspireren en motiveren om het beste uit jezelf te halen. Ze zijn bereid om die moed en kwetsbaarheid te laten zien voor het publiek. Omdat ze ervaren hebben dat het werkt en geloven in wat ze te vertellen hebben.

Dit alles in de vorm van theater, met een interactief programma, verhalen, muziek, video’s en heel veel humor.

‘De wachtlijsten van de jongerenzorg groeien nog steeds en dat terwijl ik geloof dat er nog zoveel preventief te doen is. Ik geloof in de zelfredzaamheid van jongeren, dat ze het zelf kunnen, maar zeker niet alleen. Dat ze te leren hebben hoe het leven werkt en dat ze dit vooral leren van de volwassenen om zich heen. Niet door te luisteren, maar door het kunstje af te kijken. Die volwassenen kunnen daarom niet anders dan hierin het goede voorbeeld te geven en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen geluk en uitdagingen in het leven. Dat vraagt moed, kwetsbaarheid en een gezonde dosis zelfspot. Dit komt  allemaal samen in een theaterzaal met al die prachtige jongeren!”

De eerste voorstelling was op 25 januari 2020 met de naam: ‘Handen uit het haar!’ en de reacties zijn overweldigend. Madelon is dan ook al druk bezig met het creëren van een vervolg en de nieuwe datum is al bekend, namelijk 13 maart 2021. Dat duurt nog even maar dat was ook onvermijdelijk door de Coronaperiode waarin we nu zitten. 13 maart is dan ook precies een jaar na het begin van de intelligente lockdown.

Op dit moment is Madelon op zoek naar bedrijven en ondernemers in Zwolle en omgeving die dit project een warm financieel hart toedragen, zodat er in oktober gestart kan worden met MOED 2. Madelon en haar team wil zes jongeren tussen de 16 en 24 jaar de kans geven om zich persoonlijk te ontwikkelen in een individueel coachtraject. Hiernaast gaan ze met elkaar aan de slag om te werken aan een fantastisch eindresultaat in het theater.

Meer informatie over sponsoring, vind je in onderstaande brochure.

Sponsorbrochure MOED Theaterproject