Als ik jou kan vertellen wie ik ben, zou dat betekenen dat ik daar een omschrijving van heb die volledig volstaat. Die heb ik wel, maar de vraag is of jij hier dezelfde betekenis aan geeft als ik. Of je begrijpt, voelt en weet wat ik dan zeg. Want mijn antwoord op deze vraag is dat ik vooral liefde ben. Dat wanneer alles wegvalt, alles wat voorbij gaat gaat, ik altijd terug kan keren naar die liefde, diep binnen in mij. Dat voelen is zo belangrijk en daarom wil ik jou hetzelfde laten ervaren.

Dat die ervaring en dat gevoel uitgedaagd worden door alles wat er langskomt in ons leven, daar weet ik ook alles van. Ook ik weet hoe het voelt om de weg kwijt te zijn, eenzaamheid te voelen en ook ik laat me afleiden door wat belangrijk lijkt, maar niet belangrijk is. En nu ben ik volwassen, maar dat zegt helemaal niets, want volwassenen worstelen ook. Al zie je dat misschien niet, het is er wel. Iedereen is een beetje bang en dat is ok. De vraag is: Wat doe met die angst?

Over thuiskomen

Ik kom thuis bij mijn man Sander en mijn twee kinderen Julian en Annejet. Ik geniet enorm van het gezinsleven, maar vind het ook heerlijk om op mezelf te zijn. Om te mijmeren, te dagdromen en eindeloos aan het strand te lopen. Ik geloof erin dat ik mijn kinderen, naast onvoorwaardelijke liefde, het goede voorbeeld mag geven. Dat wat ik zeg overeenkomt met wat ik doe en laat zien. Dat als ik zeg dat ik wat wil, zij ook zien dat ik het doe. Ik wil ze leren dat ze hun passie leven, dat ze gelukkig zijn met zichzelf en dat ze zich niet laten leiden door de meningen van anderen. Hoe kan ik anders dan ze dit voor te doen door mijn regels zelf te leven?

Ik kom thuis als ik dans en zing en het maakt eigenlijk niet uit wat van soort muziek. Dansen is overgave aan het moment. Muziek is dan ook een belangrijke partner in mijn werk. Muziek opent, raakt en laat harten spreken. Geeft delen van ons een stem die we al tijden niet meer aan het woord lieten. Muziek geeft betekenis aan dat wat geen woorden heeft.

Ik kom thuis als ik mijn theatrale ik vrij spel geef. Als ik met mijn zoon filmpjes opneem, met mijn dochter en Just Dance de woonkamer op zijn kop zet of met vriendinnen de meest gênante scenario's uit ons leven naspeel.

Ik kom thuis als ik mijn verlangen naar vrijheid en ruimte beantwoord. Dit is ook gelijk mijn uitdaging, want ik woon momenteel nog in een Vinexwijk. Working on it, Working on it.

Over intuïtie

In de afgelopen jaren heb ik mogen herontdekken dat ik meer weet, zie, voel en hoor dan mijn fysieke zintuigen mij laten ervaren. Dit zorgt ervoor dat ik in mijn werk als coach en trainer die vragen kan stellen die ECHT gesteld mogen worden. Het helpt mij en mijn cliënten om snel bij het echte probleem te komen. Om de echte vertaling te maken. Bij volwassenen, maar vooral bij jongeren is dit fijn, omdat ze echt zo kunnen worstelen bij het vinden van de juiste woorden die het gevoel dat ze hebben kunnen omschrijven.

Je intuïtie leren gebruiken en een werken aan je bewustzijn is in mijn ogen een belangrijk onderdeel als het gaat om het vinden van geluk. Het leert je namelijk verbinding te maken met jezelf. Zweverig? Ik vind van niet. Want dat kan met geitenwollen sokken, hoge naaldhakken of werklaarzen aan. Dat kan met humor, een gezonde zelfspot en nuchterheid samen.

Waarom dan die afbeelding van Maria? Omdat ze voor mij symbool staat voor vriendelijkheid en compassie. Dat we niet te streng voor onszelf en elkaar moeten zijn. Dat we kunnen vergeven.

Er is immers geen waarheid, het gaat erom dat jij je eigen waarheid vindt.

Over De Manifestatie

In maart 2018 richtte ik met een aantal andere gepassioneerde ondernemers De Manifestatie op. Het is een huis van verbinding waarin verschillende complementaire praktijken huisvesten en samenwerken. In De Manifestatie werken we met de totale mens en focussen op jouw authentieke zelf en kijken we achter alle lagen van bescherming. Het is vanuit passie ontstaan en ik voel me enorm dankbaar dat ik in dit prachtige gebouw mag werken en verbinden.

Wil je meer weten over De Manifestatie? Kijk op www.demanifestatie.nl