Madelon als spreker

Madelon is een inspirerende spreker. Met de lezing “Vecht voor Verbinding” heeft zij het afgelopen jaar haar vooruitstrevende visie gedeeld over werken en omgaan met jongeren. Zowel tijdens het zelf georganiseerde inspiratietheater op 25 januari 2020 als op uitnodiging voor kleine gezelschappen vertelt ze hoe werken vanuit verbinding met jezelf en je omgeving een enorme invloed is op het welbevinden van de jeugd van tegenwoordig.

De lezing ‘Vecht voor Verbinding’ is interactief en op maat te maken voor jongeren en adolescenten als voor volwassenen die werken of te maken hebben met jongeren. Tevens is er ook een vervolg aan te geven door één van de aangeboden trainingen hierop aan te laten sluiten.

Vecht voor Verbinding

Onze puberteit, is echt niet veel anders dan die van de jongeren nu. Maar de wereld waarin zij zichzelf ontdekken is enorm veranderd. Alles verandert continu, dingen zijn onzeker en complex en dubbelzinnig. Én we hebben er een leven bij. Een leven online en voor sommige mensen is dit leven veel tastbaarder dan het leven offline. We zijn met ons allen online, maar uit verbinding. Het heeft enorm effect op hoe we met elkaar omgaan en hoe we met elkaar in contact zijn. Het heeft effect op volwassenen en op jongeren. Beide werelden komen onder druk te staan. Het heeft effect op de kwaliteit en de kwantiteit van contact. Het is steeds lastiger om die verbinding te houden en de gevolgen daarvan worden steeds zichtbaarder. En ik denk dat veel vormen van hulpverlening geen zin hebben als we niet terug kunnen gaan naar die verbinding.

In deze lezing benoemt Madelon het belang van die verbinding en geeft concrete handvatten om hier weer naar toe te bewegen. Dit doet ze met persoonlijke anekdotes, ervaringen uit haar werk en een flinke dosis humor.

Interesse in Madelon als spreker? Neem dan contact op via info@madelonblok.nl