Wat is een jongerencoach?

Een jongerencoach is een expert in het begrijpen en vertalen van de leefwereld van jongeren. Ze zijn een positief rolmodel en vertrouwensfiguur. Ze ondersteunen jongeren actief in hun relatie met de school en met hun gezin. Er is niets mis met hulp vragen als je zelf even niet meer weet hoe je nu verder moet. Sterker nog, het vraagt moed en lef om die hulp te vragen. Als jij dit leest dan heb jij de eerste stap al gezet!

Als jongere in deze maatschappij heb je het heel druk. Je wilt gezien worden door anderen en tegelijkertijd jezelf ontdekken. Je zet je misschien af, probeert van alles uit, om later misschien tot de conclusie te komen dat je eigenlijk iets heel anders wil. Misschien weetje het helemaal niet meer. Vind je het moeilijk om aansluiting te vinden en sluit je je af voor anderen? Of overschreeuw jij jezelf?

Als je piekert, angstig bent of heel veel vragen hebt, dan beïnvloedt dat je leven.
Je schoolprestaties lijden eronder en je relaties met anderen staan onder druk.
Maar ja… wat moet je dan doen??

Wat doet een jongerencoach?

Hier begint mijn missie. Ik geloof dat jongeren, ondanks alles wat speelt in hun leven, gelukkig kunnen zijn. Met al mijn kennis, liefde en ervaring geef ik jou een rugzak vol tools, zodat jij weet hoe jij het beste uit jezelf kunt halen. Ik help jou om met vol vertrouwen in het leven staan. Je gaat ontdekken en begrijpen wie je bent en waar je echt gelukkig van wordt. Los van alle stempels die jij hebt gekregen of die jij jezelf hebt gegeven. Je leert opnieuw naar jezelf te kijken. Niet naar wat nu je verhaal is, maar welk verhaal jij over jezelf wilt vertellen.

Dat doe je niet alleen. De rol van jouw ouders, broers en zussen is ook heel belangrijk. Je bent onderdeel van jouw familiesysteem. Dat betekent dat jullie allemaal invloed op elkaar hebben en dus heeft dit ook invloed op hoe jij je voelt. Dat gaan we ook samen onderzoeken en daarom is er ook altijd een gesprek ( of meerdere) met jouw ouders.


‘Het gaat er niet om wat er in het verleden gebeurd is, het gaat erom wat je NU wilt.’

Inner Movement: een GRATIS online introductie

In deze online introductie neem ik je vijf dagen mee op zoek naar antwoorden, jouw antwoorden. Dit betekent niet dat ik ze allemaal voor je heb, maar dat ik je ga vertellen over 5 thema’s die voor jou belangrijk zijn om je goed te voelen. Elke dag ontvang je een nieuwe video waarin ik één van de thema’s bespreek en je krijgt een oefening, een opdracht of een vraag waarbij je wordt uitgedaagd om te denken, maar vooral voelen.

En deze training is dus GRATIS
Een unieke manier om mij en mijn manier van werken en vertellen te leren kennen. Even eerst lekker de kat uit de boom kijken zullen we maar zeggen.

Bij Madelon heb ik geleerd terug te gaan naar mijn werkelijke ik. Ze heeft echt gewerkt vanuit mij in plaats van het ‘probleem’. Doordat ze met haar vragen echt bij de kern kwam zijn er verschillende blokkade’s en angsten verdwenen. Het mooiste is misschien wel hoe de band met mijn ouders is veranderd. We kunnen nu echt praten over de dingen die echt belangrijk zijn. Ook zij zijn naar hun eigen ontwikkeling gaan kijken. Dat is echt bijzonder.

Rik (21 jaar)

Persoonlijk coachtraject 

Een individuele traject helpt je antwoorden te vinden als je je even niet zo lekker voelt. Er is iets aan de hand, je voelt je niet prettig of zelfs ongelukkig en je weet niet waarom.

Je leert hoe je deze antwoorden naar buiten kan brengen en je staande te houden in je omgeving. Ik leer je over je (puber)brein en hoe het werkt, we onderzoeken samen jouw sterke punten en je valkuilen en ik leer je eerlijk te zijn naar jezelf en je omgeving. Na elke sessie krijg je twee weken om het geleerde in praktijk te brengen. Je bent dus maximaal vier maanden onderweg naar vernieuwd zelfvertrouwen, focus en richting.

Wat krijg je?
– individuele sessies van een uur ( minimaal 5)
– 1 gezinssessie met één of beide ouders
– Tweewekelijkse opdrachten & inspiratie voor thuis
én een verrassend welkomstcadeau ..

Kosten: 87,50 euro, inclusief btw per uur
( minimale afname is 5 sessies om resultaat ook echt te kunnen behalen)

Eenzaamheid bij jongeren

Volgens onderzoek is eenzaamheid bij jongeren in de laatste maanden erg toegenomen. Niet zo gek in deze bizarre tijden waarin het COVID-19 virus en de maatregelen onze wereld op zijn kop zet. Jongeren worden extra getroffen omdat de puberteit juist een periode van  ontmoeten en sociale gelegenheden is. In deze levensfase is er al veel onzekerheid en vaak weten ze het niet van elkaar. “Ik ben de enige die zich zo voelt”, is dan ook een veelvoorkomende uitspraak in mijn praktijk.

 

lees meer over eenzaamheid bij jongeren.. 

Depressie bij jongeren

Wisselende stemmingen, onzekerheid, rondhangen en ontevredenheid; het hoort eigenlijk allemaal bij de (pre)puberteit. Sterker nog, dat is heel normaal. Een depressie is iets totaal anders dan de dip of de sombere bui die iedereen wel kent. Het is ook anders dan de neerslachtigheid die alle pubers wel eens voelen. Een depressie is een serieuze stemmingsstoornis die niet gewoon weer overgaat.

Het is daarom heel belangrijk om samen te bepalen waar er sprake van is. Jongeren zijn geneigd om snel het woord depressief te gebruiken. Dat is echter niet altijd het geval. Soms kunnen een paar gesprekken het verschil al maken. In een kennismakingsgesprek onderzoek ik welke expertise nodig is.

“Ik dacht dat ik depressief was, want ik voelde me al een hele tijd somber. Ik kwam erachter dat ik eigenlijk vooral mijn vader miste. Na de scheiding dacht ik dat hij mij niet zo belangrijk vond. Maar in een gesprek samen met hem en  Madelon kwam ik er achter dat hij mij net zo miste als ik hem. Hij dacht eigenlijk dat ik het niet zo belangrijk vond. Nu we elkaar dat verteld hebben merk ik dat mijn somberheid is verdwenen.”

Melvin 17 

meer lezen over depressie bij jongeren..