Vanaf januari 2022 begeleid ik in mijn praktijk enkel nog jongvolwassenen tussen de 17 en 26 jaar.

Ben je jongeren dan 17? Dan verwijs ik je met liefde door naar Stichting Sisu of help ik

je de weg vinden naar een collega.

Coaching | Mentoring voor jongvolwassenen ( 17 – 26 jaar)

Iedereen weet dat de puberteit een verwarrende tijd kan zijn. Je lichaam verandert, je bekijkt jezelf ineens heel anders, je ouders zijn niet meer perfect en zo kan ik deze opsomming nog wel wat uitbreiden. Maar als je eenmaal die puberteit door bent, dan zou het allemaal een stuk beter moeten gaan. Hoe gaat het bij jou?

Als je op mijn site bent beland, dan ben je op zoek. Misschien zoek je antwoorden, misschien zoek je de juiste vragen, misschien weet je wel helemaal niet precies wat je zoekt. Dat is niet zo gek, want na de fysieke puberteit, ben je er nog niet. Laat ik dan maar meteen heel eerlijk zijn, periodes van niet weten en zoeken komen en gaan de rest van je leven. Het hoort erbij.

Als je in je jongvolwassen bent, dan zit je eigenlijk tussen twee werelden in. Je bent geen puber meer, maar je voelt je misschien ook nog niet volwassen. Je bent aan het studeren of aan het werk en misschien woon je al een tijdje op jezelf. Je weg vinden in de volwassen wereld is best intensief en het verloopt niet altijd even soepel. Als jij dit leest dan herken je je waarschijnlijk wel in een van de volgende omschrijvingen:

  • je voelt ineens heel veel onrust en je hebt geen idee waar het vandaan komt;
  • je voelt je eenzaam, zelfs bij je vriendengroep;
  • je hebt ineens twijfels over je studie en/of werk;
  • je wordt overvallen door emoties zoals verdriet, boosheid of voelt je angstig;
  • gebeurtenissen uit je jeugd spelen ineens een grotere rol dan je had verwacht;
  • je hebt vaker aanvaringen met je ouders;
  • je hebt vragen over wie je bent, wie je echt wilt zijn en hoe je daar komt.

Naast deze opsomming spelen er in jouw leven misschien nog wel andere zaken waar je een coach, een mentor bij kunt gebruiken. Hier begint mijn missie en werk.

Ik geloof dat jij ondanks alles wat er speelt in je leven, oké kunt zijn. Euh.. Oké? Niet gelukkig? Ja, zeker wel,  maar dat werkt alleen als je leert te accepteren dat je niet altijd gelukkig kunt zijn. Lekker tegenstrijdig nietwaar? Dit is wel hoe het werkt.

Met al mijn kennis, liefde en ervaring geef ik jou een rugzak vol tools, zodat jij weet hoe jij het beste uit jezelf kunt halen. Ik help jou om met vol vertrouwen in het leven staan. Je gaat ontdekken en begrijpen wie je bent en waar je echt gelukkig van wordt. Los van alle stempels die jij hebt gekregen of die jij jezelf hebt gegeven. Je leert opnieuw naar jezelf te kijken. Niet naar wat nu je verhaal is, maar welk verhaal jij over jezelf wilt vertellen.

De pijlers zijn: veerkracht, verbinding & richting. Je leert pro-actief te reageren op situaties en overeind te blijven of weer op te staan, hoe je verbindend kunt communiceren en richting te geven aan de komende jaren van je leven.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact met me op om een afspraak met mij te maken voor een kennismakingsgesprek. Hierin ontdekken we samen of er een klik is en of ik iets voor jou kan doen. Hierna plannen we drie gesprekken van een twee uur in. De START -serie. Na drie gesprekken bepalen we samen of er nog meer gesprekken nodig zijn.

‘Het gaat er niet om wat er in het verleden gebeurd is, het gaat erom wat je NU wilt.’

Bij Madelon heb ik geleerd terug te gaan naar mijn werkelijke ik. Ze heeft echt gewerkt vanuit mij in plaats van het ‘probleem’. Doordat ze met haar vragen echt bij de kern kwam zijn er verschillende blokkade’s en angsten verdwenen. Het mooiste is misschien wel hoe de band met mijn ouders is veranderd. We kunnen nu echt praten over de dingen die echt belangrijk zijn. Ook zij zijn naar hun eigen ontwikkeling gaan kijken. Dat is echt bijzonder.

Rik (21 jaar)

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v90), quality = 82

Over mijn manier van werken 

Als je met mij aan de slag gaat, dan is dat een commitment, een afspraak die je aangaat met jezelf. Als jij het zat bent om je niet goed te voelen, je wilt leren hoe je meer voldoening en geluk uit het leven kan halen en je bent bereid om volop in jezelf te investeren, dan past mijn manier bij jou.

Er wordt niet alleen maar gepraat. Ik ga jou ( en je omgeving) aan het werk zetten. Jij bent zelf het antwoord op al je vragen.

Mijn manier van caochen heeft drie pijlers: verbinding, weerbaarheid en richting.

Thema’s die bijvoorbeeld voorbij komen zijn:

Gezondheid: over voeding en beweging

Puberzaken: over brein en hormonen

Mindset: over overtuigingen en denkwijze en focus

Moed: over wie je wilt zijn en hoe je jezelf in de wereld zet

Relaties: over rollen en communicatie

Weerbaarheid: over jouw kijk op alles wat het leven je aanreikt

Zingeving: over wat jij wilt bijdragen en belangrijk vindt

Je krijgt van mij alle aandacht en ruimte om te groeien. We gaan over passende thema’s het gesprek aan, de diepte in om ervoor te zorgen dat jij met de juiste handvatten weer op jouw echte pad komt. Het pad dat jij wilt bewandelen. Met helderheid en focus.

Coaching is maatwerk, jouw persoonlijk programma stellen we samen na een kennismaking.

Jouw persoonlijke investering: COMMITMENT en TIJD