Lesgeven gaat over verbinding maken met jezelf en je publiek.

Interim docent +

De school is een arena waarin ik me graag begeef, maar wel op een manier die past bij mijn eigenwijze, creatieve en ondernemende karakter. Zo kan ik de regie houden over mijn eigen loopbaan en het houdt mij gemotiveerd om te groeien en te excelleren binnen eigen gestelde kaders. Als interim docent houd ik mezelf scherp en gefocust en kan ik mijn talenten inzetten daar waar het echt nodig is.

Als interim docent + ben ik beschikbaar voor tijdelijke opdrachten binnen het VO en MBO die mij de uitdaging geven om, naast de basis van het oppakken van uitgevallen lessen, specifieke vraagstukken binnen de organisatie op te pakken. Ik heb een onderwijsbevoegdheid Tweedegraads Nederlands en meer dan 15 jaar leservaring. De + staat voor alles wat ik daarnaast aan de organisatie te bieden heb op het gebied van coaching en communicatie.

Voorbeelden van zaken waar ik wellicht ook een bijdrage aan kan leveren zijn:

  • het opzetten van projecten,
  • het coachen van collega’s met persoonlijke vraagstukken
  • bemiddeling bij conflicten binnen teams en tussen collega’s
  • meedenken in de zorgstructuur van de school
  • het begeleiden van leerlingen op het gebied van loopbaanvraagstukken en persoonlijke ontwikkeling.

Als docent ben ik altijd op zoek naar de verbinding met mijn publiek en is werken aan de relatie met mijn leerlingen topprioriteit. Als het lokaal een arena is, dan is het aan mij om mezelf te laten zien, zodat mijn leerlingen uitgenodigd te worden om hetzelfde te doen. Ik geloof dat in de basis alle leerlingen deugen. Mijn nieuwsgierigheid wint het van mijn oordeel en stelt me in staat om rake vragen te stellen. Op die manier werk ik aan een veilig en aangenaam leerklimaat waarin ik de lessen Nederlands zo goed mogelijk laat aansluiten op de belevingswereld van mijn publiek.

Het online onderwijs heeft in het afgelopen jaar een prominente plek in de school gekregen. Ondanks het gedwongen karakter van deze ontwikkeling, heb ik ervaren dat online onderwijs ook enorm veel kansen biedt op het gebied van gepersonaliseerd leren en differentiëren in niveaugroepen. Teams en Lesson Up zijn tools die ik inmiddels goed weet te gebruiken en ik blijf me daar in ontwikkelen.

Heb je een interessante interim-opdracht voor mij?

Neem dan zeker contact met mij op via info@madelonblok.nl