Wat is een gezinscoach?

Als je zoon of dochter zich al een langere tijd niet goed voelt, dan kan dat je als ouder onzeker, gefrustreerd of wanhopig maken. Als ouders willen we dat onze kinderen gelukkig zijn, maar ook hier geldt, dat de echte verantwoordelijkheid voor geluk bij je zoon of dochter zelf ligt. Dat is niet makkelijk om te realiseren, maar wel heel belangrijk om de juiste begeleiding te kunnen geven. En soms lukt het gewoon even niet meer en dan is hulp vragen misschien niet makkelijk, maar wel moedig en een stap naar verandering. Een gezinscoach helpt om de situatie van een afstand te bekijken. Om alle perspectieven van de gezinsleden in kaart te brengen én bij te sturen waar nodig.

Wat doet een gezinscoach?

Ik help jullie om weer in verbinding te communiceren, vanuit moed en kwetsbaarheid. Niet helpende patronen te doorbreken en te onderzoeken wat er werkelijk speelt. Je gaat weer begrijpen wat de ander nodig heeft en hoe je dit kunt geven, zonder dat het ten koste gaat van jezelf. Ook ontdek je wat het werkelijk betekent om het goede voorbeeld te geven.

Tijdens een kennismakingsgesprek ontdekken we op welke manier ik wat voor jullie kan betekenen. Soms is zijn er individuele gesprekken nodig zodat ik de dynamiek in het gezin in kaart kan brengen. Ook om de inhoud van ieders rugzakken ( jong en oud) te bekijken. Want ieders bagage doet mee in de communicatie. Er zijn verschillende vormen mogelijk, individuele begeleiding en/of gezinsbegeleiding, maar geen gezin is hetzelfde en daarom maak ik graag voor jullie een voorstel op maat.

‘Het grootste cadeau, naast onvoorwaardelijke liefde, is het geven van het goede voorbeeld’

Gratis E-book: Handen uit het haar!

De puberteit (12 -26 jaar) is een bijzondere reis. Een reis die vele uitdagingen op het pad kan brengen. Van je kind, maar ook zeker van jou als ouder. Misschien herken je het onmachtige gevoel als je zoon of dochter zich niet goed voelt,
onwenselijk gedrag vertoont, zichzelf telkens weer in de problemen brengt of gewoonweg verdoofd lijkt. Misschien heb je van alles geprobeerd, maar lukt het je niet om door te dringen of hem/haar te helpen. Daardoor kunnen er ook gevoelens van onzekerheid ontstaan. Hoe weet je dan als ouder dat je het goed doet?

In dit GRATIS e-book geef ik ouders 5 waardevolle tips voor Moedig Ouderschap.

MOEDIG OUDERSCHAP

Voor elke (puber)ouder die het aandurft om met zichzelf het diepe in te duiken. Je ouder zijn, de opvoeding en je relatie met je kinderen gebruiken we als spiegel om in beeld te krijgen wat je kunt oppakken om persoonlijk te groeien.

Tijdens deze sessies ( van 2 uur)  is er aandacht voor:

  • het familiesysteem; waar kom je vandaan en waar wil je naar toe?
  • het voorleven van waarden en normen
  • onbewuste overtuigingen en dogma’s
  • communicatie

Dit is maatwerk en werken we de specifieke hulpvragen in het moment. Je krijgt als ouder meer zicht op jouw bewuste en onbewuste invloed in de opvoeding van je kinderen. Een enorme waardevolle reis voor jou als ouder om niet alleen zelf te groeien, maar op een bijzondere manier ook bij te dragen aan de persoonlijke groei van je kind.

COACHINGSDAG VOOR HET GEZIN

Durven jullie met elkaar de diepte in te gaan? In alle eerlijkheid en openheid met elkaar te verbinden?

Deze dag is voor gezinnen waarin de verbinding met elkaar even zoek is, bijvoorbeeld door een heftige gebeurtenis zoals overlijden of een scheiding. Opnieuw balans vinden met elkaar nadat alles anders is geworden, kan een enorme uitdaging zijn. Maar ook gezinnen waarin ouders en kinderen ( 12 t/m 26 jaar) elkaar even niet kunnen vinden door onverklaarbare redenen, vinden tijdens deze dag veel antwoorden over zichzelf en de ander.

Na een uitgebreide intake met alle gezinsleden, maak ik een dag op maat voor jullie. Met bezinning, humor en een activiteit die passend is bij de thema’s die spelen. We halen samen het onderste uit de kan. Deze dag kan ook een startpunt zijn voor een vervolg in gezinsbegeleiding.

Kosten: vanaf 250 euro

MOED Theaterproject: “Handen uit het haar!”

Madelon Blok neemt je mee op reis naar de wondere wereld van jongeren en de puberteit. Vanuit verschillende perspectieven vertelt ze verhalen vanuit haar ervaringen in het onderwijs en haar werk in haar eigen praktijk. Verschillende scènes uit het leven van een puber komen voorbij, waarin ze haar visie geeft over waarom ‘moedig zijn’ zo belangrijk is in deze tijd. Of je nu de puber, de ouder, de docent, de buurvrouw bent, deze middag zal bakken vol inzichten en inspiratie geven. De eerste voorstelling was op 25 januari 2020 met de naam: ‘Handen uit het haar!’ en de reacties zijn overweldigend. Madelon is dan ook al druk bezig met het creëren van een vervolg.

Deze beelden zijn van de voorstelling van 25 januari 2020.